O NÁS

Malé café = velké věci

Náš příběh

Ke kávě se dostala v roce 2014, kdy získala nabídku na vlastní kavárnu. Bez zkušeností se pustila do nejsložitějšího oboru všech oborů, gastronomie. Po absolvování několika kurzů a školení v kávě připravila svému prvnímu zákazníkovi svou první kávu. Zjistila, že připravovat kávu opravdu dobře, chce čas, znalosti, technologie a finance! Veškeré kávové know how, do kterého nainvestovala maximum, nyní předává těm, kteří mají zájem dělat kávový svět lepší, kvalitnější a preciznější. Ať už u sebe doma, na brigádě v kavárně nebo ve vlastním vysněném podniku s vysoce skórovanou výběrovou kávou.

“Káva je surovina, se kterou je potřeba zacházet s respektem. Cesta kávy je totiž tak neuvěřitelně náročná tím, kolik lidí se do jejího procesu zapojí, že si tento respekt opravdu zaslouží!“

0 %
VÝBĚROVÁ KÁVY
0 *
SPOKOJENOST ZÁKAZNÍKŮ
0 +Milion
SPOKOJENÝCH ZÁKAZNÍKŮ
Jsme tým, jsme přátelé, jsme Malé Café

Baristi a kuchaři

CoffeeStylist
Šárka Bolatzká
Hlavní barista, majitelka Kavárny

dokud byla její kavárna malá svou nabídkou, zvládala v ní dělat všechno sama, teď řeší spoustu pracovních povinností najednou a k přípravě kávy se vrací jako k relaxu, užívá si ten kávový ceremoniál, baví ji tvořit ty nejsložitější nápoje a  úplně nejvíc tradiční originál Irská káva. Miluje dokonalost a preciznost práce a vyžaduje je jak sama po sobě, tak i po svém týmu.

Malé Café
Táňa
Baristka a občasná cukrářka

Její červenou hřívu nelze v Malé Café přehlédnout, a upovídanost přeslechnout. Je věčně usměvavá, ale štvou ji žádosti typu: “chci to teď hned, už bylo pozdě”. Miluje volejbal a vlastně veškerý typ sportů, na který si ale těžko hledá čas, protože chce být také stále v kavárně.

Malé Café
Ondřej
Šéfkuchař

Vévodí naší kuchyni od léta 2019 a od té doby se posunulo spojení Malé Café & BISTRO do úplně jiných rozměrů. Vaří rád, jinak než ostatní, miluje moderní kuchyni, ale také rád přetváří tradiční recepty, kterým dává nový nádech. Jak sám říká: největší odměnou je, když od nás host odchází s báječným pocitem z dobrého jídla a kávy.

Malé Café
Matěj
Barista a občasný cukrář

Do Malého Café se dostal jako dobrovolník pro Krnov coffee festival (pozn. festival pořádaný Malé café) a už s námi zůstal, naučil se precizní přípravu kávy a když je na to čas, peče ty krásné dorty, které najdete v naší vitrínce. Studuje letecký provoz a možnávám někdy připraví kávu i ve vzduchu. Má rád černou kávu, takže se baví u hledání receptů pro espresso a zkouší nejrůznější chutě filtrované kávy.

Malé Café
Honza
Šéfkuchař jr.

Mladý nadějný Honza. Je mu 19 vaří s obrovským nadšením, jednou si chce otevřít malý rodinný podnik, který by chtěl vést moderním stylem tak, jako to děláme tady v Malé Café. Rád hledá nové kombinace chutí, ze kterých tvoří nová fantastická jídla

mc personal - 033
Zuzka
Servis

Zuzka, my ji říkáme: “Zuzanko” od dětství se věnuje tancování, takže když má jen trochu volného času mezi kavárnou a studiem medicíny, utíká si zatančit. Potřebuje kolem sebe mít spoustu lidí, proto má práci v kavárně moc ráda, potkává se se stálými zákazniky, u kterých zná jejich přání, obsluhuje turisty, kterří zavítají do naší kavárny náhodou na doporučení a potkává se s námi, s podle ní super kolektivem mladých lidí. Jejími oblíbenými kávami jsou ty s mlékem, flatwhite nebo cappuccino

Malé Café
Adriana
Barista

Práci za barem se věnuje už pár let, ale až teď se stala baristkou, v Malé Café. Má ráda knížky a zvířata, hlavně svého velkého psa a malého kocoura. Nejraději připravuje espresso, ale nejčastěji si dává cappuccino od nás, svých kolegů.

Malé Café
Viktorie
Servis

Krasobruslařka, rychlobruslařka, in-line bruslařka…prostě co se dá nasadit na nohy a popojet, to jí baví. Možná proto je tak rychlá mezi stoly Malého Café. 

NAŠE PROJEKTY

...KÁVA JE STYLOVÁ. KÁVA JE TRENDY. ALE MUSÍ SE TO S NÍ UMĚT!

Kurzy přípravy výběrové kávy pro veřejnost a baristy
Konzultační činnost pro kavárny a kavárníky

... Největší festival Výběrové kávy v České republice

Krnov Coffee festival je vysvětlením pojmu, jdeme na kafe. Krnov Coffee festival ukazuje, že nejenom ve velkých městech, ale i v malém příhraničním městě lze vybudovat velký, uznávaný, profesionální kávový program s výjimečnými hosty, kvalitní zábavou a skvělou atmosférou.